Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Tο Σάββατο 18/7 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας, ομιλία με θέμα «Τρέχουσα πολιτική Επικαιρότητα» με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα της Τ.Ο. Καλαμάτας, συναγωνιστή Γιαννακόπουλο Γεώργιο.


Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο συναγωνιστής Κωνσταντακόπουλος Γεώργιος ο οποίος ανέγνωσε το μήνυμα του αρχηγού προς τις Τοπικές Οργανώσεις που αφορούσε την ανάγκη της ενότητας και της ετοιμότητας έναντι των ερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.
Κατόπιν, στο βήμα ανέβηκε ο κεντρικός ομιλητής, ο Γραμματέας της τοπικής μας, συναγωνιστής Γιαννακόπουλος Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόδηλη υποκρισία μιας μερίδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν το μνημόνιο δήθεν για λόγους συνειδησιακούς, όταν οι ίδιοι ομολογούν ότι ο πραγματικός λόγος είναι ο φόβος γιγάντωσης της Χρυσής Αυγής, πράγμα που αποδεικνύεται κι από δηλώσεις τους, όπως «λέμε όχι για να μην γιγαντωθεί η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα» και «καταψηφίζουμε το καταστροφικό για την χώρα μας μνημόνιο αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση». Αν κάποιος συνειδητά καταψηφίζει το καταστροφικό μνημόνιο, δεν είναι δυνατόν η συνείδησή του να του επιτρέπει να στηρίζει την κυβέρνηση που φέρνει αυτήν την καταστροφή, σημείωσε ο συναγωνιστής Γιαννακόπουλος.



Ακολούθως, ο συναγωνιστής Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, την προδοτική στάση του Μακαρίου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με τον έναν να καλεί ανοιχτά τους τούρκους να εισβάλουν στην μεγαλόνησο και τον άλλον να δηλώνει το περίφημο: «Η Κύπρος κείται μακράν». Στη συνέχεια ο ομιλητής σημείωσε ότι η μεταπολίτευση, σαράντα ένα χρόνια μετά την εισβολή, δεν έχει να επιδείξει την παραμικρή βελτίωση της θέσεως της Ελληνικής πλευράς στο μεγάλο αυτό εθνικό ζήτημα αλλά μόνο επικίνδυνες εθνικές υποχωρήσεις.