Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Τ.Ο. ΣΠΑΡΤΗΣ - Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον καπετάν Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο


Επίσκεψη κλιμακίου συναγωνιστών, παρουσία του βουλευτή Αργολίδος Γεώργιου Γαλέου, στις πυρόπληκτες περιοχές της Λακωνίας

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 μόλις δύο μέρες μετά της καταστροφικές φωτιές στο νόμο μας και ενώ ο κόσμος μετράει της πληγές του κλιμάκιο της Τ.Ο. Σπάρτης τίμησε όπως έπρεπε και όπως μόνο η Χρυσή Αυγή ξέρει τον μεγάλο Λάκωνα δάσκαλο και οραματιστή της επαναστάσεως του 1821 καπετάν Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη (το πραγματικό του όνομα είναι Ζαχαρίας Παντελεάκος). Ο καπετάν Ζαχαρίας δεν πρόλαβε να δει το Έθνος να ξεσηκώνεται και να αποτινάζει τον ζυγό από πάνω του, αφού δολοφονήθηκε δυστυχώς από αδερφικό χέρι στα 1805, όμως το όνειρο και την επιθυμία του, την έκανε σπόρο που βλάστησε μέσα από τον μαθητή του Θεόδωρο Κολοκοτρώνη!



Την μνήμη του μεγάλου αυτού Έλληνα ήρθε μόνο η Χρυσή Αυγή να τιμήσει τελώντας τρισάγιο περί αναπαύσεως της ψυχής του και κατόπιν η συναγωνίστρια Καραβέργου Βασιλική διάβασε το ιστορικό του μεγάλου αυτού ανδρός στεφάνι εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου κατέθεσε ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Σπάρτης Κατράκης Χρήστος όπως συνηθίζεται πάντα στο τέλος ψάλλαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι τον Εθνικό μας ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος κλείνοντας την σεμνή τελετή.


Κατόπιν στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Σπάρτης έγινε ενημέρωση σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις από τον γραμματέα αλλά και από τον συναγωνιστή και βουλευτή Αργολίδας Γαλέο Γεώργιο όπου περιόδευσε στις καμένες περιοχές του νόμου μας και κυρίως αυτή της Νεαπόλεως όπου και ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τις τεράστιες καταστροφές που άφησε η φωτιά πίσω της.