Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Tο Σάββατο 18/7 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας, ομιλία με θέμα ''Ο βασιλιάς Αλέξανδρος'' με κύριο ομιλητή τον συναγωνιστή Μαστορίδη Αχιλλέα.


Ο συναγωνιστής ξεκίνησε από την ημέρα γέννησης του Αλεξάνδρου και τους οιωνούς που προμήνυαν την ένδοξη σταδιοδρομία του. Επίσης αναφορά έγινε στην προσπάθεια επίτευξης του Φιλίππου για ένωση όλων των Ελλήνων και εκστρατεία κατά των Περσών η οποία προσπάθεια ευόδωσε επί βασιλείας του υιού του και μετά από αλλεπάλληλες επαναστάσεις. Στην συνέχεια ο συναγωνιστής περιέγραψε την εκστρατεία, τις διαδοχικές πολεμικές νίκες επί ασιατικού εδάφους και επί πάντων, την τελική επικράτηση επί του Δαρείου και την ανάδειξη του ως μοναδικού κυρίαρχου σε μια απέραντη αυτοκρατορία τριών ηπείρων.


Ο συναγωνιστής Μαστορίδης στάθηκε ιδιαίτερα στις αήθεις και προδοτικές συμπεριφορές πολλών ελληνικών πόλεων οι οποίες συνωμοτούσαν, ακόμα και εν καιρώ πολέμου, με τους Πέρσες ώστε να ικανοποιήσουν τα πολιτικά τους συμφέροντα, κάτι που συμβαίνει κατά κόρον σε όλη την ιστορία του έθνους μας ανελλιπώς από τους ''δημοκράτες'' πολιτικούς. Επίσης κατέκρινε το πολιτικό κατεστημένο το οποίο συστηματικά και μεθοδικά αποκρύπτει το σκοπό της εκστρατείας ο οποίος ήταν εκδικητικός-κατακτητικός και όχι εκπολιτιστικός όπως θέλουν να τον πλασάρουν οι ''χίππις'' της Νέας Τάξης. Τέλος ο συναγωνιστής έκλεισε λέγοντας πως ο Αλέξανδρος πέθανε αήττητος και γι' αυτό και είναι ο μοναδικός παγκοσμίως που χαρακτηρίστηκε δικαίως από την Ιστορία ''Μέγας''. Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του συναγωνιστή Μαστορίδη, στο βήμα ανέβηκε ο Γραμματέας της Τοπικής μας, συναγωνιστής Γιαννακόπουλος Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκομένους συναγωνιστές.