Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Τ.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Η Χρυσή Αυγή τιμά τη μνήμη την μνήμη του Γρηγορίου Δικαίου (Παπαφλέσσα) και των άλλων οπλαρχηγών και αγωνιστών στο Μανιάκι.


Με την παρουσία στελεχών της Τ.Ο. Μεσσήνης και λοιπών συναγωνιστών, η Χρυσή Αυγή τίμησε τη μνήμη την μνήμη του  Γρηγορίου Δικαίου (Παπαφλέσσα) και των άλλων οπλαρχηγών και αγωνιστών οι οποίοι έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος μαχόμενοι τις ορδές των τουρκοαιγυπτίων του Ιμπραήμ, περιφρονώντας την συντριπτική αριθμητική υπεροχή των εχθρών, αλλά και τον ίδιο τον θάνατο.
Η εκδήλωση μνήμης ξεκίνησε με την θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος της κοινότητος Φλεσσιάδος που βρίσκεται στα περίφημα 'Ταμπούρια', όπου οι εθνομάρτυρες  έχυσαν το τελευταίο τους αίμα  προς χάριν της ελευθερίας της πατρίδος (και όχι βεβαίως για λόγους ταξικού ανταγωνισμού). Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο λιτό και απέριττο μνημείο των πεσόντων ηρώων. Η σεμνή τελετή συνεχίσθηκε με την επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στον επιβλητικό ανδριάντα του Παπαφλέσσα στην κοινότητα Μανιάκι και ολοκληρώθηκε με απαγγελίες ποιημάτων από μαθήτριες και μαθητές των σχολείων της περιοχής και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση δημοτικών εθνικών χορών από μέλη χορευτικών συλλόγων της περιοχής. Η λεβεντιά των ανδρών, η χάρη των γυναικών και ο ενθουσιασμός των μικρών παιδιών, οι όμορφες παραδοσιακές φορεσιές τους, όλα αυτά σε συνδυασμό με το υποβλητικό τοπίο, ταξίδεψαν τους παρόντες στο παρελθόν. ''Είδαμε'' τα κορμιά του Παπαφλέσσα και των συντρόφων του να πολεμούν ηρωικά και να πέφτουν, “είδαμε'' τις ψυχές τους να μένουν όρθιες, αθάνατες, υπερήφανες και αδούλωτες, γνήσιες ελληνικές ψυχές.



Ο Παπαφλέσσας και τα παλληκάρια του με τον ηρωικό τους θάνατο στο Μανιάκι, διέσωσαν την ψυχή του ελληνικού έθνους που τόσα υπέφερε εκείνο τον καιρό από την επάρατη διχόνοια. Η θυσία τους πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με ενότητα και ομοψυχία, πάντοτε μέσα στα πλαίσια που χαράσσει το χρέος στην πατρίδα και την ελευθερία. Οι γενναίοι πρόγονοί μας στο Μανιάκι μας έδειξαν τον δρόμο. Εμείς, οι εθνικιστές της Χρυσής Αυγής ήδη βαδίζουμε σ'αυτόν τον δρόμο με πίστη και αφοσίωση. Είναι ο καιρός ν' ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι Έλληνες.