Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Ομιλία πραγματοποιήθηκε (Σάββατο 18/4) με θέμα: «Τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου και ο τουρκικός επεκτατισμός»


Την ομιλία ξεκίνησε συναγωνιστής Μαστορίδης Αχιλλέας με μια ενημέρωση σχετικά με την στάση των κομμάτων για τον νόμο περί κατάργησης των φυλακών υψίστης ασφαλείας, το άρθρο για αποφυλάκιση των ισοβιτών με αναπηρία (φωτογραφική πρόβλεψη για τον Σάββα Ξηρό), και την κατάργηση του γνωστού «κουκουλονόμου», ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους παρευρισκόμενους σχετικά με την τοποθέτηση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας επί του θέματος.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο  Κεντρικός ομιλητής, συναγωνιστής Κωνσταντακόπουλος Γεώργιος, ο οποίος έκανε λεπτομερή ιστορική διαδρομή των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, αποδεικνύοντας ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, αλλά ούτε τις συμβάσεις που η ίδια υπογράφει. Παράλληλα, από την ανάλυση του συναγωνιστή Κωνσταντακόπουλου, φάνηκε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί την λεγόμενη «Ελληνοτουρκική φιλία» ως προπέτασμα καπνού για τον επεκτατισμό της στο Αιγαίο. Στη συνέχεια αναλύθηκε λεπτομερώς η έννοια της ΑΟΖ και η τεράστια σημασία της για την πατρίδα μας, αλλά και πόσο αρνητική εξέλιξη θα είναι για την Τουρκία μια ανακήρυξη ΑΟΖ από την Ελλάδα, αποδεικνύοντας έτσι τον προδοτικό ρόλο όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων που αρνούνται πεισματικά να θίξουν το θέμα, προστατεύοντας τα τουρκικά συμφέροντα.