Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσσήνη (Τετάρτη 1-4-2015) πραγματοποιήθηκε ομιλία για την Ε.Ο.Κ.Α.


Σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Μεσσήνη, ο Συναγωνιστής Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος, αφιέρωσε την ομιλία του στην ΕΟΚΑ, με αφορμή την συμπλήρωση 60 ετών από την έναρξη της δράσης της. Ο ομιλητής ανέπτυξε την δομή της εν λόγω οργάνωσης, τα μέσα που διέθετε και τους σκοπούς της που ήταν η απαλλαγή από τη βρετανική καταπίεση και η ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα. Επίσης αναφέρθηκε στην ηγετική μορφή του ενδόξου Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα, τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι αγωνιστές και αγωνίστριες της ΕΟΚΑ  από  τους δυνάστες Άγγλους οι οποίοι δεν δίστασαν να στείλουν στην αγχόνη νέα, αμούστακα σχεδόν, παιδιά επειδή ήταν και ένιωθαν Έλληνες.
Ο συναγωνιστής επεσήμανε ότι στον αγώνα της η ΕΟΚΑ είχε συμπαράσταση από όλους τους Έλληνες απανταχού της γης εκτός από τους κομμουνιστές, Ελλαδίτες και Κυπρίους, οι οποίοι ουσιαστικά συντάχθηκαν με τους δυνάστες εναντίον της ΕΟΚΑ και του Εθνικού αγώνος. Μετά το πέρας της ομιλίας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστος φόρος τιμής στους ήρωες και τις ηρωίδες της ΕΟΚΑ που με την θυσία τους στεφανώθηκαν με τα άνθη της αθάνατης δόξας και έδειξαν το δρόμο του χρέους και της τιμής σ'εμάς, τους σημερινούς εθνικιστές της Χρυσής Αυγής.